Activiteiten Agenda 2004


Voor 2004 zijn de volgende activiteiten gepland:


Datum: Activiteit:
28 - 31 mei Classic meets Classic

Met Pinksteren organiseert de VKSJ in samenwerking met de Club van Sneekermeers (CvS) voor de tweede keer Classic meets Classic. Net als vorig jaar is gekozen voor het Pinksterweekend. Weliswaar valt dit gelijktijdig met de North Sea Regatta, maar naar inschatting van de organisatie zal het aantal deelnemers dat aan beide evenementen zou willen deelnemen gering zijn. Bovendien is dit jaar gekozen voor een zeilweekend waarbij het sociale aspect centraal zal staan. Zo wordt er geen wedstrijd georganiseerd die meetelt voor het VKSJ-klassement. Zondag wordt bij geschikt weer weliswaar een wedstrijd uitgeschreven, deze zal echter het karakter van een funrace hebben.

Vorig jaar heeft de CvS een geslaagde versie van Classic meets Classic georganiseerd in Lemmer. Weliswaar kon slechts ťťn van de twee geplande wedstrijden doorgang vinden, die bewuste zondag werden we getrakteerd op een aantal enorme onweersbuien, maar de overige activiteiten maakten dit meer dan goed. Zo was daar de excursie naar het Unesco-monument: het Wouda Stoomgemaal en het diner met zoín 100 VKSJ- en CvS-leden.

Om niet twee jaar achtereen op dezelfde locatie te varen is dit jaar voor Classic meets Classic gekozen voor het Ketelmeer. Aangezien de meeste CvS-leden vanuit Friesland moeten komen en in vergelijking met de VKSJ-leden slechts kleine scheepjes bezitten (tussen de 6.5 en 8.5 meter), moest de locatie voor iedereen goed bereikbaar zijn en ook het vaarwater geschikt zijn voor deze kleinere schepen. Omdat het Ketelmeer zowel bereikbaar is via het IJsselmeer, als binnendoor van Friesland via Overijssel naar de Noord-Oostpolder, lijkt ons dit een geschikte locatie. De Schokkerhaven biedt ons voldoende ligplaatsen voor dit leuke evenement.

Programma Classic meets Classic 2004

-Zaterdag 29 mei aankomst + borrel in Schokkerhaven
-Zondag 30 mei lunch op ankerplaats + funrace op Ketelmeer
-Maandag 31 mei afvaart

17 - 18 juli ReŁnie Club van Sneekermeers

In het weekeinde van 18 en 19 juli wordt voor de vijfde keer de CvS-reŁnie gehouden. Na de goede ervaringen in 2002 vindt dit voor de tweede keer plaats in jachthaven De Eendracht in Heeg. Hier zijn ruim voldoende mooie en aangrenzende ligplaatsen gereserveerd om er weer een fantastisch weekend van te maken.

Ik hoop dat heel veel leden dit eerste CvS-lustrum aangrijpen om naar Heeg te komen. De vorige vier reŁnies hebben geleerd dat niet alleen de weergoden ons keer op keer zeer gunstig gezind waren, maar ook dat de CvS-reŁnieís unieke evenementen zijn waarbij veel moois valt te zien, veel leuks valt te beleven en heerlijk gezeild kan worden.

Programma CvS-reŁnie 2004

- Vrijdag 16 juli verzamelen jachthaven De Eendracht
- Zaterdag 17 juli toertocht (vertrek 10.30 uur) + diner
- Zondag 18 juli afvaart

28 augustus Kruis van Heeg, langeafstandswedstrijd op het Heegermeer

Op zaterdag 28 augustus neemt de CvS in een eigen klasse voor de tweede keer deel aan het Kruis van Heeg. Deze leuke langeafstandsrace wordt georganiseerd door de Watersportvereniging Heeg en vindt plaats op het Heegermeer en de Fluessen. Na de prijsuitreiking wordt de dag afgesloten met een gezellig diner. Meer info over het Kruis van Heeg volgt in de volgende Kuipspraak.

Klik hier voor het programma van 2004.

Uitslag Kruis van Heeg 2003
1. Omala - Joost de Ruig
2. Ien tŻt-mem - Marc de Smit
3. Pleuntje - Jan Meppelink (VKSJ-gastdeelnemer)
4. Wynhapper - Foppe de Jong
5. Joess - Jongbloed / Van Essen (dnf)
6. Waltzing Mathilda - Sieds Hiddema (dns)

29 - 31 oktober Vakbeurs Klassieke Schepen in Medemblik

Voor het vierde achtereenvolgende jaar staat de CvS met een eigen stand op landís grootste vakbeurs voor klassieke schepen. Net als vorig jaar is de locatie hiervoor Medemblik. De beurs wordt gehouden van 29 Ė 31 oktober.
Wil je weten wat wij vorig jaar gedaan hebben. Klik dan hier voor de activiteiten van 2003.

En de activiteiten van 2002, klik dan hier.


Terug